Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

GASTROFEST Napajedla

GASTROFEST Napajedla

14. 08. 2019 - NAPAJEDLA - Rádi poznáváte různé kouty světa, jejich kulturu a hlavně gastronomii? Nemusíte cestovat daleko!

Na jedinečném, cestovatelském Gastrofestivalu ochutnáte pokrmy z více jak 8 zemí světa a bude to stát za to! Festival se koná v sobotu 24. srpna od 12 do 24 hodin v areálu Nového Kláštera v Napajedlích.

Pozveme vás nejprve k sousedům do Německa, kde se bude odehrávat bujarý Oktoberfest. K tomu samozřejmě patří sličné slečny v bavorských krojích a typické  dobroty, jako jsou kolena, žebra, bílé klobásy, bavorská sekaná, preclíky a pivo z tupláku. Zasoutěžit si zde a vyhrát zajímavé ceny můžete hned ve dvou soutěžích a sice v řezání dřeva a držení tupláku na čas!

Přivítáme vás také v Americe - tady se těšte na pořádně vypečené burgery! Vybrat si můžete hned z 20ti druhů! Připraví vám je restaurace Beef Beef & Beer z Uh.Hradiště, Steak & Burger Prostějov nebo Dede Buger Napajedla.

V Itálii nebudou chybět typické těstoviny od zkušených kuchařů z restaurace La Brusla z Uherského Hradiště, pizza, dezerty a samozřejmě dobré víno. Ochutnáte ale také něco z jiného soudku - a sice na stanovišti restaurace Hmyz na talíři, která bude jistě velkým lákadlem našeho Gastrofestivalu. Nejzkušenější tým se zabývá hmyzími specialitami a vy díky nim můžete ochutnat například cvrčky na másle chilli a česneku. Kromě toho budou v nabídce hmyzí lízátka a hmyzí křupky. A aby toho nebylo málo ochutnat můžete opravdovou exotiku a sice krokodýlí filety nebo žabí stehýnka.

Navštívit můžete také rodilého Španěla Miguela, který vám připraví poctivou paellu s mořskými plody nebo stanoviště Argentinců, kteří nabídnou typický pokrm empanadas. Ve Francii pak ochutnejte šnečí speciality u Snails Barcona, pověstné francouzské vafle a palačinky.

Na mexickou vlnu vás přeladí restaurace Mexico Steet Food, která vám naservíruje kuřecí Quesadillu, hovězí Chilli con carne, kukuřičné Tacos nebo pikantní mexickou fazolovou polévku. Restaurace Sportpark Rybníček vás pozve na skok do Asie, kde ochutnáte sushi (maki, uramaki, nigiri), polévku PHO BO, YAKI UDON (nudle s krevetami a bambusem), BANH MI (bageta s krkovicí konfitovaná v citronové trávě a zázvoru), THAJSKÝ SALÁT S MANGEM, KOKOSEM, MÁTOU A GRILOVANÝM KUŘETEM nebo TERIYAKI SALMON(losos s teriyaki omáčkou a rýží).

Nebudou chybět ani zástupci české a slovenské kuchyně. Moderní způsob street food gastronomie předvede restaurace To chcešš! Na stanovišti Slovenska se pak těšte na ovčí sýry, oštěpky nebo brynzové halušky.

A protože k jídlu patří zábava, nebude chybět ani doprovodný program – a sice soutěž v pojídání, kapela Sorry, fotokoutek, virtuální realita nebo thajské masáže. Myslíme také na děti, které samozřejmě můžete vzít se sebou. Máme pro ně přichystaný skákací hrad, pískové malování nebo malování na obličej.

 

Zdroj: PR

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz