Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

VEPŘO FEST aneb SLAVNOSTI MASOPUSTU v Napajedlích

VEPŘO FEST aneb SLAVNOSTI MASOPUSTU v Napajedlích

13. 01. 2020 - NAPAJEDLA - O masopustu se odpradávna traduje, že v tento den má člověk jíst a pít co nejvíce, aby byl celý rok při síle. Že je to lákavá představa?

Realizovat ji můžete již druhou únorovou sobotu v Napajedlích. 8. 2. tu od 10:00 do 17:00 v areálu za Novým klášterem proběhnou historicky první vepřové hody pod otevřenou oblohou. Pořadateli akce jsou agentury Vše pro akci, Event Time a Klub Kultury Napajedla.

Zabijačkové speciality

Smlsnout si můžete na všem, co patří ke klasické zabijačce… od voňavých jitrnic přes naducaná jelítka, klasický krvavý prejt až po vymazlenou tlačenku. Zakousnout můžete krajíc křupavého domácího chleba se sádlem, škvarkovou pomazánkou či játrovou paštičkou. Tu zobnete hrst čerstvě vyškvařených škvarků, tam plátek klobásky či slaniny. Z pekáčů se na vás budou smát vepřová kolínka, prorostlé bůčky a žebírka s medovou kůrčičkou. A v žaludku i na duši vás zahřeje miska poctivé zabíjačkové polévky nebo tradiční gulášek. Je libo něco malého slaného? Pak zkuste škvarkový pagáč nebo slaný preclík.

Sladké potěšení

Jak je obecně dobře známo, neproložit slané sladkým je vážný hřích. Ale bez obav. Ani tady nebude nouze o gurmánské zážitky. Koštnete zlatavé buchty z pekáče, tvarohové a makové koláče, tenoučké valašské frgály nebo čerstvé voňavé trdelníky. Chybět nebude stará česká klasika – báleše přímo z plotny, křupavé boží milosti zatepla balené v cukru, smažené koblížky s marmeládovým středem, rolované patenty z bramborového těsta plněné mákem a povidly nebo kořeněné štramberské uši. Když si budete chtít odpočinout od masa, sáhnout můžete po široké nabídce domácích ovčích a kravských sýrů ze Slovenska, grilovaných oštěpcích, specialitách z kovářského grilu či po kornoutu horkých kaštanů. Vynechat byste rozhodně neměli košt pálenky. V mezičase vás prohřeje teplá medovina a svařák a pamatováno bude i na děti s dětským punčem.

Zábava pro malé i velké

K dobrému jídlu a pití rozhodně patří i dobrá zábava. O tu se z pódia postarají MICHAL TUČNÝ MEMORY BAND a folklórní soubory z Napajedel. Pro děti bude připravena naučně zábavná stezka "POZNEJ MASOPUST", kde se dozví řadu zajímavostí o historii masopustu a starých tradicích. A v KUCHAŘSKÉ DÍLNIČCE si pak budou moci samy vlastnoručně vyrobit tradiční masopustní cukroví – BOŽÍ MILOSTI.

 

Zdroj: Event Time

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz