Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Menu „s nádechem Michelina“ a vína z Piemontu

Menu „s nádechem Michelina“ a vína z Piemontu

23. 12. 2012 - VELKÉ KARLOVICE – Zážitková restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích nabídne gurmánům od 12. ledna do 28. února degustační menu Kouzlo Piemontu, jež představí vína této známé vinařské oblasti a pokrmy inspirované italskou michelinskou kuchyní ve valašském duchu.

Piemont je spolu s Toskánskem považován za nejprestižnější vinařský region Itálie. „Spojili jsme se s ambasadorem tamního vinařství Marchesi di Grésy, který pro naše hosty připravil průřez vybranými piemontskými víny. Navíc využijeme toho, že právě v těchto dnech se vrátil ze stáže v Itálii Jaroslav Orság, šéfkuchař našeho dalšího hotelu Horal. Působil v restauraci La Subida u šéfkuchaře Alessandra Gavagni, držitele prestižní michelinské hvězdy, jenž s námi spolupracuje od loňského Karlovského gastrofestivalu. Jaroslav Orság po návratu připravil degustační menu, do nějž promítl svou inspiraci z michelinské restaurace, přizpůsobenou naší valašské kuchyni a jejím surovinám,“ uvedl Tomáš Blabla, ředitel hotelů Resortu Valachy, jehož jsou Lanterna i Horal součástí.

Menu bude slavnostně uvedeno v sobotu 12. ledna, v tento den se zároveň od 18 hodin v restauraci Vyhlídka uskuteční komentovaná večeře za účasti Jaroslava Orsága a Jiřího Markuzziho ze společnosti Vína Markuzzi, která je českým ambasadorem vinařství Marchesi di Grésy.


Degustační menu "Kouzlo Piemontu"

Jelení tatarák na fenyklovém salátku

- Víno: Sauvignon Langhe 2011

 

Dýňové halušky s brynzovou omáčkou a červenou řepou

Polentové lokše s pečeným kachním stehnem na šalotce a rozinkách

- Víno: Villa Martis Langhe Rosso 2009

 

Marinované bažantí prso ve filo těstě s hruškovou omáčkou a rucolou

- Víno: MonteColombo Barbera d´Asti 2008

 

Oříšková panna cotta na kávové drobence se sorbetem z granátového jablka

- Víno: La Serra Moscato d´Asti 2011

00592-restaurace_Vyhlidka_Lanterna.jpg

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz