Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Zahájení Prima FRESH festivalu v Pardubicích je za dveřmi

Zahájení Prima FRESH festivalu v Pardubicích je za dveřmi

07. 06. 2022 - PARDUBICE - Průvodce Prima FRESH festivalem: Odpovědi na následujících 10 otázek přináší vše důležité před jeho začátkem.

1. Kdy a kde?

Prima FRESH festival návštěvníky přivítá o víkendu 11. a 12. června 2022 na tradičním místě v areálu dostihového závodiště. K dispozici budou dva vstupy. Hlavní brána dostihového závodiště a zadní brána z ulice Pražská. Parkování je možné na několika blízkých parkovištích, aby ale návštěvníci nepřišli o zážitky v pivní nebo vinařské zóně, doporučujeme využít MHD.

2. Co je nového?

Největší novinkou letošního ročníku jsou živé koncerty. V sobotu na hlavní stagi vystoupí Lake Malawi a ve Vinařské zóně bude celý den hrát tradiční Cimbálová muzika Denár. V neděli odpoledne dorazí HERMÈS KAREL band.

3. Co nechybí?

Chybět rozhodně nebude Zdeněk Pohlreich, který ovládne Big Green Egg Cooking stage. Návštěvníci ovšem nepřijdou ani o další kuchařské show tentokrát v podání hvězdy televizní kuchařské soutěže Veroniky “Besky” Danišové nebo Honzy Horkého, kapitána českého Národního týmu kuchařů a finalisty Global Chefs Challenge. O gastronomické zážitky se postarají podniky z Pardubic a okolí, ale také restaurace nabízející hmyzí menu, mořské plody nebo extrémní catering i z dalších koutů republiky. Své zastoupení budou mít i ocenění výrobci v soutěži o nejlepší regionální potravinu - MLS Pardubického kraje.

4. Co je TOP?

Ocenění Oscar ve filmové branži je totéž jako britská cena Great Taste Awards pro výrobce delikates. Takových oscarových laskomin na festival dorazí hned několik. Jak chutnají nejslavnější gurmánské pochoutky na světě bude možné vyzkoušet ve speciální zóně Great Taste Awards.

5. Kde je pravda?

Pravda je odjakživa ve víně a na festivalu tedy ve Vinařské zóně. Tichá vína, prosecco, šampaňské, z Moravy, z Itálie nebo z Čech, řízené degustace a sklenička od Crystalexu. Všechno pod záštitou Vinařského fondu. Co víc si přát?

6. Jaké je tajemství kávy?

Škola kávy odhalí všechno, co se týká kofeinového nápoje jménem káva. V Enzo Bencini Coffee stagi budou celý víkend programem provázet Roberto Trevisan a Štěpánka Havrlíková. Výběrová káva a dezerty od místních kaváren jsou samozřejmostí.

7. Kde se dobře žije?

…tam, kde se pivo pije! Pivní zóna s nabídkou minipivovarů a vybraných craftových pivovarů čeká s otevřenou náručí na všechny milovníky zlatavého moku. Kdo není zrovna pivař, najde možná něco zajímavého u baru s míchanými drinky, ginem nebo whiskey.

8. Co s dětmi?

Pro úplně malé děti je otevřená MonPeri Baby zóna se zázemím. O větší ratolesti bude postaráno v Primáčkově Dětské zóně. Najdou tu zábavné atrakce, kreativní koutek nebo workshop zdobení cupcaků od Judyth Sweet Art.

9. Jak platit?

Veškerá útrata na akci se platí přes náramek NFCtron s čipem, který se kupuje na místě za 20 Kč. Je možné využít i ten loňský, pokud si ho návštěvníci ponechali. Každý z prodejců je vybaven terminálem, na který čip načte a strhne se platba. Podrobnosti o vrácení nevyčerpaných finančních prostředků a další informace naleznete tady.

10. Za kolik?

V předprodeji stojí vstup 150 Kč na oba dva dny, na místě 150 Kč na jeden den. Pro opravdové fajnšmekry pak za 189 Kč včetně skleničky na víno od Crystalexu.

POZOR! Každá vstupenka z předprodeje bude zařazena do soutěže o gril MiniMax od Big Green Egg v hodnotě 29 tisíc korun. Výherce bude vylosován v rámci programu Big Green Egg Cooking and Music stage.

 

Odpovědi na případné další otázky jsou na k nalezení na webu: http://festival.fresh.iprima.cz/pardubice/

Zdroj: Pavla Boháčová

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2022, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz