Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Cestobraní nabídne chutě a vůně celého světa

Cestobraní nabídne chutě a vůně celého světa

03. 01. 2024 - UH. HRADIŠTĚ - Pátý ročník cestovatelského festivalu Cestobraní se uskuteční v sobotu 2. března v kině Hvězda v Uherském Hradišti. Návštěvníkům nabídne pět nevšedních přednášek zajímavých cestovatelů ze všech koutů světa a bohatý doprovodný program včetně gastronomických zážitků.

Tomáš Štěpán vezme přítomné na skútru do severního Vietnamu, Alča a Mája z Aawesome.cz landroverem na Aljašku a dál pěšky. Jiří Eibensteiner, který bude i průvodcem celého festivalu, povypráví o své cestě do Maroka jen s batohem na zádech. Anna Müllerová prozradí, jaká jsou nejkrásnější města Andalusie i jak divokou přírodu můžete potkat v jejich okolí, a sochař Ondřej Oliva se podělí o své cesty za inspirací na Srí Lanku.

Stejně pestrá jako cestovatelské přednášky bude i nabídka gastronomická. Občerstvení si na svá bedra vezme stejně jako vloni Lůca z vyhlášeného bistra Zahradní veget, které nabízí pestrou a chutnou veganskou a vegetariánskou stravu. „Po loňském roce, kdy všechno naše jídlo doslova zmizelo, jsem si pro další ročník Cestobraní na pomoc přizvala kolegyni Terku. Vaří zase trochu jinak než já, a tak se návštěvníci mají na co těšit. Plánujeme, že se při přípravě jednotlivých jídel inspirujeme právě těmi zeměmi, o kterých budou přednášky,“ slibuje Lůca. Ani letos nebude chybět proslulý Teabus Toma Pukšice s pestrou nabídkou čajů, antikvariát Potulné knihy z Bílých Karpat a o hudební podkres mezi přednáškami i při následné afterparty se postará DJ Wawakal z Bassta Fidli.

Veškeré informace, podrobný program a odkaz na zakoupení vstupenek najdou zájemci na webu: www.cestobrani.cz

Text a foto: PR

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz