Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Coca-Cola Fotbalová akademie přináší moderní tréninkový program

Coca-Cola Fotbalová akademie přináší moderní tréninkový program

4. 6. 2013 - Být vrcholovým sportovcem a sklízet vavříny na sportovních kláních té nejvyšší úrovně je snem milionů chlapců i dívek po celém světě. Ovšem jen nepatrnému zlomku mladých talentů se podaří až na samotný sportovní Olymp vystoupat. Projekt Coca-Cola Fotbalová akademie se pokouší tuto složitou cestu vybraným mladým fotbalistům ulehčit.

Realizační tým projektu Coca-Cola Fotbalová akademie, který tvoří přední odborníci z různých oblastí, věří, že společnými silami se mu podaří objevit a hlavně rozvinout nové talenty pro český a možná i světový fotbal. Kdo se chce stát šampionem, musí se naučit dokonale využívat své tělesné schopnosti a odstraňovat své nedostatky. Proto běžné tréninky fotbalových dovedností doplňuje atletický trénink, pohybová průprava, kompenzační cvičení a také důraz na správný jídelníček a pitný režim.

"Je skvělé, že díky Coca-Cola Fotbalové akademii se mladí hráči naučí věci, které by se ve svých mateřských klubech pravděpodobně nikdy nenaučili. Věřím, že díky tomu o některé z nich brzy projeví zájem přední ligové kluby," pochvaluje si projekt Jakub Dovalil, trenér reprezentace U21 a dodává: "Pro celkový úspěch je důležité, aby fungovala spolupráce mezi trenéry, hráči, rodiči a specialisty. Pak už bude záležet na každém z kluků, jak se své šance chopí." Vždyť sedm účastníků loňské akademie má za sebou již několik reprezentačních startů v dresu české reprezentace U16 a U17.

Na projektu Coca-Cola Fotbalová akademie participuje společně s reprezentačními trenéry Jakubem Dovalilem a Alešem Čvančarou tým odborníků z FTVS pod vedením PaedDr. Tomáše Malého, Ph.D. Jejich přínos vychází ze špičkové diagnostiky pohybového systému hráčů. "Testujeme akceleraci na různé vzdálenosti, vytrvalost, srovnáváme dominantní a nedominantní nohu, měříme tepovou frekvenci. Díky tomu jsme schopni odhalit nedostatky, které je potřeba průběžně odstraňovat. Individuální přístup je ideálním nástrojem, jak klukům sestavit tréninkový plán přesně na míru podle jejich potřeb," vysvětluje Tomáš Malý.

Je všeobecně známo, že neméně důležitým faktorem ovlivňující výkon sportovců je správná výživa a příjem tekutin. O pitném režimu přednáší v Coca-Cola Fotbalové akademii RNDr. Pavel Suchánek, výzkumný pracovník pražského IKEMu. "Pitný režim může zásadně ovlivnit výkonnost mladých i dospělých fotbalistů. Nedostatečný, nebo nevhodný pitný režim zahrnující nevhodné nápoje, nevhodné minerálky, příliš koncentrované iontové nápoje a podobně, může výkonnost výrazně zhoršit a to nejen z hlediska intenzity výkonu, ale i z hlediska schopnosti soustředit se, zvládat stres, nenechat se vyprovokovat. Pitný režim tedy není jen o aktuálním doplňování tekutin během zápasu, ale i před zápasem a zejména po zápase. Dobře zvládnutý pitný režim zlepšuje výkonnost během zápasu, zlepšuje a zrychluje i regeneraci po zápase. Má tedy zcela neopominutelný vliv na celoroční výkonnost fotbalistů," vysvětluje Suchánek a učí fotbalisty, jak pitný režim optimalizovat.

O projektu Coca-Cola Fotbalová akademie

Jedná se o unikátní program podpory mladých talentovaných fotbalistů s cílem vychovat ambasadory moderního stylu hry. Účastníky programu jsou mladí fotbalisté ve věku 16 a 17 let. Výběr tvoří dvacet jedna hráčů z pražských klubů. Hlavním garantem akademie je Jakub Dovalil. Tréninkové jednotky jsou zaměřené na rozvoj individuálních fotbalových dovedností, atletický trénink a také kompenzační a disbalanční cvičení.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: čtk - protext
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz