Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Týden kávy Brno 2013. Přípravy v plném proudu!

Týden kávy Brno 2013. Přípravy v plném proudu!

23. 8. 2013 - BRNO - 1. říjen je celosvětově uznávaný jako Mezinárodní den kávy. I letos bude Brno tento svátek slavit ve velkém, a to přesně týden. Festival Týden kávy 2013 se blíží, přípravy jsou v plném proudu a v tomto roce se máte opravdu na co těšit!

Týden kávy v Brně je oslavou kávy, kávové kultury a kavárenské tradice jihomoravské metropole. Program kávového festivalu je věnován celému příběhu kávy od jejího pěstování, přes pražení, až po způsoby přípravy a následnou konzumaci. Druhá, avšak neméně důležitá, část programu se odehrává přímo ve zúčastněných ka­várnách, a to buď v podobě kávových akcí nebo kulturního programu.


Dnes Vám představíme prvních šest kaváren, na které se můžete těšit v letošním ročníku Týdne kávy.

První kavárnou je Santiago Cafe Bar na Veveří 22. Kavárna se zúčastnila festivalu již v prvním roce a nyní ji srdečně vítáme zpět! Nabízí zde snídaňová menu, alko i nealko nápoje, kávu značky Lavazza a nechybí ani saláty nebo dezerty.

Již potřetí se festivalu účastní Cafe Podnebi – kavárna s výborným umístěním na Údolní 5, přímo pod městským parkem Špilberk. Vaří zde kávu Illy, pravou belgickou čokoládu, můžete zde posnídat i poobědvat lehkou italskou kuchyni. Kavárna je rozdělena na kuřáckou a nekuřáckou část a posedět můžete i na zahrádce v pěkném prostředí.

Další položku na letošní kávové mapě bude tvořit Sky Ice Bar na ulici Poštovská 1. Tento podnik, který spojuje kavárnu, celoroční ledový ice bar a bar, se festivalu po roční pauze účastní již podruhé. V samotném centru města můžete ochutnat italskou kávu značky Hausbrandt a nepřeberné množství ostatních nápojů a drinků.

Čtvrtou na mapě je Galerie Caffe – nekuřácká kavárna s poklidnou atmosférou třicátých let. Nabízí tu kávu Buondi, směs brazilské a kolumbijské kávy pražené v Portugalsku. Od dubna do října můžete posedět na velké, leč velmi útulné, zahrádce a vychutnat si atmosféru náměstí Svobody nad něčím lahodným z pestré nabídky veskrze domácího sortimentu.

Mezi letošní nové přírůstky patří Kavárna Stojanovič, kterou můžete najít na adrese Zeiberlichova 47, Brno – Soběšice. Kavárna slouží jako galerie, většina obrazů a keramiky je prodejná. Vaří zde kávu z české pražírny La Boheme Cafe. Zákusky a zmrzlina jsou samozřejmostí. Domácké prostředí kavárny je nekuřácké a vhodné pro děti i pejsky.

Šestou letošní kavárnu CAFE Vespa rovněž vítáme na mapě poprvé. Najdete ji na adrese U Leskavy 24, Starý Lískovec/Bohunice. V této nekuřácké kavárně máte možnost ochutnat kávu značky Bazzara, vína z jižní Moravy, domácí koláče slané i sladké, zmrzlinu… Vaše děti si mohou hrát v dětském koutku a čas od času s nimi můžete zajít i na divadlo pro děti, popřípadě jim zde uspořádat narozeninovou oslavu.

Týden kávy Brno 2013 bude stát za to! Ve spolupráci s www.kavovelisty.cz vám postupně budeme představovat další účastníky této akce.

Webové stránky projektu: www.tydenkavy.cz

Pořadatelé festivalu: Kulturárium o. s., Klub znalců kávy

 

Zdroj: www.kavovelisty.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz