Štamgast & Gurmán

Salát s pečenou dýní a bílými fazolkami

Autor receptu
Petra Vomelová

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
Pokud máte rádi dýně, máme pro vás dobrou zprávu! Dýně hokkaido, kterou jsme zvolili pro náš recept, je nejen chutná, ale také plná vitaminů a minerálních látek. Pozitivně působí na zrak, pomáhá při onemocnění slinivky břišní a žaludku a také při srdečních chorobách. Díky vysokému podílu vlákniny má i detoxikační účinky a výborně se hodí do redukčních diet. V pečené podobě na salátu s bílými fazolkami vám navíc bude neuvěřitelně chutnat.

Ingredience:

200 g bílých fazolí v konzervě
500 g dýně hokkaido nakrájené na kostky
2 mrkve
1 petržel
1 cuketa
1 stroužek česneku
1 hrst špenátových listů
1 hrst čerstvé petrželky
olivový olej
ocet balsamico
sůl
čerstvě mletý pepř
 

Postup
1. Na kostky nakrájenou dýni dejte péct na 30 minut do trouby předehřáté na 200 stupňů. 2. Na pánvičce mezitím orestujte na kolečka nakrájenou mrkev, petržel a cuketu. 3. Dle chuti smíchejte olivový olej, ocet balsamico a prolisujte do něj stroužek česneku, osolte a opepřete. 4. Do propláchnutých špenátových listů přidejte dýni, orestovanou zeleninu, bílé fazole a vše zalijte dresinkem. Zasypte čerstvou petrželovou natí.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2020, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz