Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Kapustový salát s ořechy a rozinkami

Autor receptu
Petra Vomelová

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
Kapusta je velmi zdravá košťálová zelenina, která je však neprávem dosti opomíjená. Na nesprávně upravenou kapustu ve školních jídelnách mnozí nezapomněli dodnes, přestože „brukev“ může chutnat opravdu skvěle a má vynikají vlastnosti. Obsahuje vitamin C, vitaminy skupiny B, vitamin E a K a také mnoho vlákniny a minerálů. Pomáhá například snižovat cholesterol a má příznivé účinky na žaludek, játra a trávení. Navíc se snadno zpracovává a dá se připravit na mnoho způsobů. Můžete ji vařit, smažit, dusit, zapékat nebo pařit, mějte ale na paměti, že syrová se nejí. Sluší jí i salátová úprava, do které jsme se pustili my. Zkuste ji s jogurtem, ořechy a rozinkami, budete překvapení, jak dobré to je!



Ingredience:

500 g růžičkových kapustiček

1 červená cibule

3 hrsti rozinek

1 hrst vlašských ořechů

1 hrst lískových ořechů

200 g bílého jogurtu

šťáva z ½ citronu

sůl

čerstvě mletý pepř
 

Postup
1. Propláchnuté kapustičky rozeberte na listy, nebo je pokrájejte na plátky. Prolijte je ještě jednou, tentokrát vroucí vodou. 2. Promíchejte citronovou šťávu s jogurtem, osolte ji a opepřete. 3. Cibuli nakrájejte na tenké plátky, smíchejte v míse s kapustičkami a přidejte ořechy a rozinky. 4. Vše promíchejte s jogurtovou směsí.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz