Autor receptu
Státní zemědělský intervenční fond
Recept pro vás uvařil
Akademie Kvality
(na fotografii vlevo)
Postup
1. Kuřecí maso omyjte a osušte. Poté stehna osolte a opepřete.
2. V hrnci rozpalte olej a kuřecí stehna na něm osmahněte dozlatova.
3. Zlatavé maso podlijte bílým vínem a to nechte prudce svařit, aby se vypařil alkohol.
4. Přidejte asi 1,5 l vody a vložte na kousky nakrájenou očištěnou zeleninu.
5. Do hrnce přidejte tymián, bobkové listy, nové koření a vše osolte.
6. Polévku přiveďte k varu a vařte asi 50 minut.
7. Když je kuře měkké, polévku odstavte a nechte lehce vychladnout. Vyjměte maso, bylinky a koření.
8. Maso oberte a asi 150–200 g vraťte do polévky. Vše rozmixujte tyčovým mixerem.
9. Smetanu vyšlehejte s moukou a poté ji zamíchejte do polévky.
10. Přiveďte polévku k varu a vařte do zhoustnutí. Pokud se z mouky vytvořily kousky, můžete polévku ještě rozmixovat.
11. Zbylé maso natrhejte na menší kusy a vraťte do polévky. Poté můžete podávat s čerstvými lístky tymiánu.
TIP: Polévka je nevýrazné barvy a proto můžete jednotlivé porce oživit barevnými jedlými květy.