Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

KRÉMOVÁ KUŘECÍ POLÉVKA

Autor receptu
Státní zemědělský intervenční fond

Recept pro vás uvařil
Akademie Kvality

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
• 1 kg kuřecích stehen
• 350 ml suchého bílého vína
• 2 cibule
• 4 řapíkaté celery
• 2 petržele
• 1 pórek (bílou část)
• snítka tymiánu
• 4 bobkové listy
• 4 kuličky nového koření
• 45 g hladké mouky
• 300 ml smetany ke šlehání
• sůl, pepř
• olej

 

Postup
1. Kuřecí maso omyjte a osušte. Poté stehna osolte a opepřete. 2. V hrnci rozpalte olej a kuřecí stehna na něm osmahněte dozlatova. 3. Zlatavé maso podlijte bílým vínem a to nechte prudce svařit, aby se vypařil alkohol. 4. Přidejte asi 1,5 l vody a vložte na kousky nakrájenou očištěnou zeleninu. 5. Do hrnce přidejte tymián, bobkové listy, nové koření a vše osolte. 6. Polévku přiveďte k varu a vařte asi 50 minut. 7. Když je kuře měkké, polévku odstavte a nechte lehce vychladnout. Vyjměte maso, bylinky a koření. 8. Maso oberte a asi 150–200 g vraťte do polévky. Vše rozmixujte tyčovým mixerem. 9. Smetanu vyšlehejte s moukou a poté ji zamíchejte do polévky. 10. Přiveďte polévku k varu a vařte do zhoustnutí. Pokud se z mouky vytvořily kousky, můžete polévku ještě rozmixovat. 11. Zbylé maso natrhejte na menší kusy a vraťte do polévky. Poté můžete podávat s čerstvými lístky tymiánu. TIP: Polévka je nevýrazné barvy a proto můžete jednotlivé porce oživit barevnými jedlými květy.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz