Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

PROGRAM PRAZDROJ LIDEM PŘISPĚL MORAVSKOSLEZSKÉMU KRAJI ČÁSTKOU 2,5 MILIONU KORUN

PROGRAM PRAZDROJ LIDEM PŘISPĚL MORAVSKOSLEZSKÉMU KRAJI ČÁSTKOU 2,5 MILIONU KORUN

2. 12. 2015 - Autoři těch nejlepších neziskových nápadů programu PRAZDROJ LIDEM převzali poslední listopadový čtvrtek symbolické šeky v celkové hodnotě 2,5 milionu korun. Peníze, které Plzeňský Prazdroj v předvánočním období rozdělil v okolí pivovaru Radegast už čtrnáctý rok po sobě, opět pomohou veřejně prospěšným projektům v Moravskoslezském kraji.

Využití sluneční energie na Bezručově chatě, nové přírodní hřiště v Beskydech či mezinárodní festival pěveckých sborů. To jsou některé z projektů, které získaly letošní podporu díky grantovému programu Plzeňského Prazdroje PRAZDROJ LIDEM. Celkově získalo finanční ocenění 14 veřejně prospěšných nápadů z Moravskoslezského kraje, které naplnily myšlenku „pro společnou prosperitu“. Šeky si převzali autoři nápadů 27. listopadu ve Frýdku Místku.  V předvánoční době tak symbolický šek na 300 tisíc korun převzal z rukou ředitele pivovaru Radegast Ivo Kaňáka například Jan Havelka, zástupce Klubu českých turistů. Za tuto částku organizace vybuduje na Bezručově chatě na Lysé hoře elektrárnu využívající sluneční energii. Klub českých turistů uspěl i ve veřejném hlasování mezi obyvateli Moravskoslezského kraje a připsal si tak bonusovou částku 50 000 Kč.

Projekty, které získaly finanční podporu, vybírala nejen odborná porota a veřejnost, ale také zaměstnanci pivovaru Radegast. Ti nejvíce podpořili výstavbu nového venkovního přírodního hřiště u turistické chaty Prašivá.  „Prašivá je na dohled od našeho pivovaru a je oblíbeným cílem našich zaměstnanců, místních obyvatel, ale i lidí, kteří do Beskyd přijíždějí trávit volný čas. Zlepšení prostředí na vrcholu určitě pomůže přilákat ještě více lidí a pomůže tak k prosperitě této krásné lokality,“ okomentoval volbu zaměstnanců Ivo Kaňák, ředitel nošovického pivovaru.

Mezi dalšími podpořenými subjekty je například Charita Ostrava, která získala částku 120 000 Kč. „Hlavním cílem našeho projektu je zlepšení životního prostředí a šetrné nakládání s vodou. Díky spořičům výrazně snížíme spotřebu vody v jednom z našich domů a zároveň vybudujeme čističku odpadních vod,“ říká k plánům na využití finanční dotace Martin Pražák, ředitel Charity Ostrava.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz