Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Silvestr: megapárty na sjezdovce i mše svatá

Silvestr: megapárty na sjezdovce i mše svatá

21. 12. 2011 - VÝCHODNÍ MORAVA – Megapárty, ohňostroje nebo třeba ples. Kdo bude chtít vyrazit během Silvestra za zábavou, ale i za duchovní posilou, může si vybrat z pestré nabídky. Doma nebude nutné sedět ani během prvních dnů roku 2012.

Kdo chce prožít poslední večer a noc letošního roku opravdu naplno, může se vydat do Areálu J. Šperky – Svah Zlín, který se nachází nad Domem umění ve Zlíně. Megapárty s programem plným soutěží zde začne od 20 hodin. „Chybět nebude dobré pití, výtečné jídlo a dobrá nálada. Těšit se můžete třeba na grilované dobroty. O skvělou hudbu a zábavu se postará jeden z nejznámějších zlínských bavičů Majkl DJ a neméně známý a oblíbený moderátor Rádia Zlín Kuba Ohnutek,“ prozradil za organizátory ze společnosti Sporthouse CZ Corporations generální ředitel Michal Cepek. Dodal, že vrcholem programu bude velkolepý ohňostroj, kterým účastníci megapárty přivítají první minuty roku 2012.
Oslavy příchodu Nového roku se na zlínském svahu uskuteční za každého počasí. „Doufáme, že se počasí umoudří a ještě nasněží. Když ne, tak bahna se určitě nikdo nemusí bát. Dojezd sjezdovky, kde se párty bude konat, je již teď pokrytý umělým kobercem,“ ujistil jednatel společnosti Pavel Ludva. Další informace naleznete na www.svahzlin.cz.

Už v 16 hodin odstartují oslavy příchodu Nového roku ve Vsetíně, uskuteční se před domem kultury a místní radnicí. „Prosím, nezapomeňte si vzít s sebou prskavky,“ připomněla produkční Eva Liďáková z pořádajícího domu kultury. Silvestrovský program pro dospělé bude zahájen ve 23 hodin za doprovodu diskotéky. Před půlnocí čeká na účastníky novoroční přípitek. Po odpočítání posledních vteřin letošního roku bude následovat o půlnoci velkolepý ohňostroj. „Závěr oslav bude patřit další diskotéce, která potrvá do ranních hodin,“ dodala Liďáková.

Pořádně veselo bude i v kulturním domě v Boršicích u Blatnice na Uherskohradišťsku, který bude patřit od 19 hodin maškarnímu silvestrovskému plesu. K poslechu a tanci zahraje dechová hudba Švitorka. Vstupné s místenkou je 200 korun včetně večeře. Děti do 12 let mají vstup zdarma. Maska není podmínkou, ale prvních 100 masek získá dárek. Vstupenky lze zakoupit na Obecním úřadě v Boršicích u Blatnice.

Kdo nechce během posledního dne roku holdovat zábavě, může se zúčastnit mše svaté ve velebných prostorách baziliky Nanebevzetí Panny Marie na Svatém Hostýně na Kroměřížsku. Termíny jsou v 7:15, 9:15, 11 hodin, ve 22:30 hodin modlitba růžence, ve 23 hodin adorace, ve 23:45 hodin děkovné Te Deum a ve 24 hodin pontifikální mše svatá.

Komu zůstane po silvestrovské noci hodně sil, anebo naopak si bude chtít pročistit hlavu po oslavách, může využít nabídky obce Seninka a vyrazit na novoroční výstup k rozhledně Vartovna. V 11 hodin bude u ní zapálený oheň a připravené občerstvení. Řidiči, kteří budou chtít vystoupit k rozhledně ze Seninky, mohou svá vozidla odstavit u kulturního domu v obci. Na vrchol Vartovny (651 m n.m.) je možné vyjít: po žluté ze Seninky – Kulturní dům cca 2,5 km, ze Sirákova cca 3 km, - po modré z Leskovce, Prlova, a Pozděchova cca 4 – 7 km - po zelené z Liptálu – Lůžka, kde je i zastávka ČSAD cca 4 km.

Počátek ledna bude také dobou vhodnou k návštěvě kulturních akcí nebo třeba muzea. V tom ve Zlíně - Muzeu jihovýchodní Moravy – je dlouholetým lákadlem expozice nazvaná S inženýry Hanzelkou a Zikmundem pěti světadíly. Čas pro její zhlédnutí se ale krátí, k vidění bude už jen pouze do konce ledna 2012.

Další tipy, jak strávit konec roku 2011 a začátek roku následujícího, naleznete na www.vychodni-morava.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz