Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

ZnojmoRegion a Retzer Land zintenzivňují vzájemnou spolupráci na poli cestovního ruchu

ZnojmoRegion a Retzer Land zintenzivňují vzájemnou spolupráci na poli cestovního ruchu

8. 6. 2018 - Oblast Znojemska a Podyjí, stejně jako oblast západního regionu Weinviertel jsou oblíbenými destinacemi turistů a výletníků.

Oba regiony se snaží vzájemně podporovat rozvoj cestovního ruchu a spolupráci mezi jednotlivými subjekty, aktuálně v rámci Fondu malých projektů.

„Vzájemné propojení nabídky obou regionů Retzer Land a ZnojmoRegion v rovině cestovního ruchu má za cíl zvýšení atraktivity celého území pro návštěvníky i prodloužení průměrné délky pobytu“, popisuje Ing. Šárka Jana Janderková, předsedkyně destinační společnosti ZnojmoRegion, z. s., probíhající přeshraniční projekt, který je financován z Fondu malých projektů a je součástí evropského programu INTERREG V-A Rakousko – Česká republika. „Ze spolupráce budou profitovat oba regiony, když se podaří nadchnout více návštěvníku z nedalekého Rakouska pro výlet na Znojemsko, a naopak českým turistům představit krásy regionu Retzer Land“, doplňuje předsedkyně.

V tomto duchu se 30. května uskutečnila v rámci projektu „Propojení turistické nabídky Retzer Land
& ZnojmoRegion“
i společná exkurze pro pracovníky v cestovním ruchu z oblasti Znojemska a Podyjí a rakouského regionu Retzer Land. Pracovníci turistických informačních center ze Znojma, Hrušovan nad Jevišovkou, Vranova nad Dyjí a Retzu společně se zástupci členských subjektů obou destinačních společností se vydali poznat novinky pro rok 2018 a turistickou nabídku, která letos čeká na návštěvníky na obou stranách hranice. Důležitou součástí exkurze bylo také seznámení jednotlivých pracovníků informačních center mezi sebou navzájem a podpoření výměny a sdílení informací, tak aby bylo možné návštěvníkům poskytovat kvalitní servis.

 

04244-Retz_0.jpg

Společné foto, zleva doprava: Starosta Retzu Helmut Koch, jednatel destinační společnosti Retzer Land Reinhold Griebler, předsedkyně destinační společnosti ZnojmoRegion Ing. Šárka Jana Janderková a Mag. Silvia Köhrer přivítali českou a rakouskou delegaci pracovníků v cestovním ruchu.

Foto: RETZER LAND

 

„Součástí projektu je i zmapování turistické nabídky a její představení širokému publiku na obou stranách hranice. Těšit se tak naši návštěvníci mohou na obsáhlý katalog výletních cílů i naše lokální doporučení“, dodává Reinhold Griebler, jednatel destinační společnosti RETZER LAND Regionalvermarktung.

 

INFO o ZnojmoRegion, z.s.:

Destinační společnost ZnojmoRegion, z. s., založená v roce 2017 jako sdružení podnikatelských
a nepodnikatelských subjektů a obcí, má za cíl zlepšení řízení a koordinace rozvoje cestovního ruchu v turistické oblasti Znojemska a Podyjí.  www.znojmoregion.cz

 

 

 

 

Zdroj: Bc. Irena Navrkalová, ZnojmoRegion, z.s.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz